Iberisk Ost
Iberisk ost är en pressad ost som tillverkas av en blandning av tre mjölksorter (ko, får och get). Enligt proportionerna som anges i avsnitt 4 i bilaga I till kungligt dekret 262/2011, den 28 februari, måste all ost som säljs under beteckningen "Iberisk" vara tillverkad av färsk mjölk i följande proportioner: högst 50% komjölk, minst 15% getmjölk och minst 15% fårmjölk.
Den tillverkas året runt. Vi skiljer mellan semi-mognad och mognad baserat på mognadsperioden. Den första har en mognadsperiod på en till tre månader, pressad pasta, kompakt massa men inte helt sluten, med små håligheter över hela snittet och en halmgul färg på en elfenbensbakgrund, på grund av blandningen av de tre mjölksorterna. Den mogna osten har en mognadsperiod på tre till sex månader.
Alla våra ostar är tillverkade utan livsmedelstillsatser och fria från lysozym, natamycina och sorbater.
Glutenfri.